Jet-in-the-East.reismee.nl

Dagen in en om Krabi

Dag 26 Maandag 30 januari 2012 (91km)

Na alle regen van de afgelope avond en nacht wachten we vannochtend na het pakken even af wat het weer doet. Maar het lijkt bij miezer te blijven dus vertrekken we. De gekozen weg gaat om de rotsen heen die uit het verder platte landschap steken. Een vroege lunch is noodzakelijk omdat ons ontbijt geimproviseert is in de 7/11. En vanaf dan zijn we terug op de snelweg die rustig over de heuvels rolt. Een van deze heuvels opfietsend zie ik donkere wolken voor me en zet een tandje extra bij in de hoop een schuilplek te vinden voor de wolk openbarst. Op het moment dat de eerste dikke druppels vallen rol ik een bushalte in, maar Chris zie ik niet en ik hoop dat hij een schuilplek heeft gevonden. Maar niet veel later herken ik de fietser die de heuvel op komt, Chris komt een stuk natter aangefietst en we wachten in de bushalte tot de regen voorbij is. Wanneer we doorfietsen is het door de regen een stuk koeler, tot de zon doorbreekt. Later op de middag fietsen we Krabi in en wanneer we een tweede lunch eten breekt de hemel weer open. Dit maal stopt het echter niet met regenen en terwijl ik op de fietsen let gaat Chris op zoek naar accommodatie. Wanneer hij terug komt met een slaapplek meld hij dat hij Reuben is tegengekomen en we Reuben en Justin later zullen zien voor avondeten en een biertje. Ik geniet van het gezelschap die avond en vind het jammer Reuben voor een laatste keer gedag te moeten zeggen. Aangezien ik binnenkort toch echt alleen verder ga zal ik Reuben niet meer tegen het lijf lopen in alle gekke hoeken van Zuid Oost Azie.

Dag 27 Dinsdag 31 januari 2012 (0km)

We genieten van de vrije ochtend (geen wekker!) en zitten laat aan het ontbijt. De fietsen kunnen we in het Guesthouse achterlaten (op slot) maar alle tassen helaas niet. Dus we sjouwen met alle tassen richting de kade voor een longtail boat naar Railay. Na een heerlijke tocht van 45min komen we aan op Railay en ik mag de tassen bewaken terwijl Chris op zoek gaat naar onze accommodatie of Becks. En met Becks hulp krijgen we al onze tassen in de Cabana waar we voor 2 nachten zullen blijven. Gelukkig kunnen we snel naar het strand waar ik kennis maak met Lorraine en haar vriend Tim en met Lizzy en Joe, allemaal vrienden van Becks. Doordat het zachtjes regent is het strand bijna volledig verlaten, maar wij zitten vrij beschut onder een boom.'s Avonds gaan we naar een reggae bar in de tuin van de Cabana's. Het is een gezellige groep mensen, maar mijn hoofd staat er niet naar. Dus met het plan later terug te komen zoek ik even de rust op. Uiteindelijk val ik in slaap in de Cabana zonder iemand gedag te hebben gezegd,.

Dag 28 Woensdag 1 februari 2012 (0km)

Chris en ik gaan op zoek naar ontbijt, maar komen er al snel achter dat de prijzen hier flink hoger zijn! Het ontbijt stelt dan ook vrij weinig voor en ik ben de rest van de dag hongerig. Van andere reizigers hebben we wat verhalen gehoord over Tonsai en we besluiten een kijkje te gaan nemen. De wandeling er naar toe zou volgens sommige een klim kunnen zijn, best niet te doen op slippers. Het viel allemaal mee, het is gewoon een zandweg over een heuvel en zelfs op slippers zou je dit kunnen doen. Tonsai is rustiger en het is meer een plek voor backpackers. De atmosfeer is heel relaxt en ik voel me gelijk meer op mijn plek hier. Over het strand lopend zien we mensen zwemmen, kanoen, klimmen en zonnebaden en niet veel later liggen ook wij op het strand te zonnen en wat zwemmend. Uiteindelijk moeten we terug naar Railay voor het donker wordt, de wandeling door het bos wil ik toch niet in het donker maken. De atmosfeer van rust en ontspanning in Tonsai zet me aan het denken en de rest van de avond probeer ik rustig mijn gedachten op een rijtje te krijgen.

Dag 29 Donderdag 2 februari 2012 (0km)

Met alle gedachtes nog spokend in mijn hoofd zit ik vanochtend op het balkon van onze Cabana. Wanneer Chris op is stop ik ze echter weg, tijd om te pakken. We ontbijten in Railay en nemen een longtail boat terug naar Krabi. Daar aangekomen dumpen we de tassen weer, controleren onze fietsen en gaan ieder apart aan onze to-do lijstjes werken. Krabi heeft een aantal van de benodigdheden op mijn lijstje, maar ik blijf twijfelen. Het voelt soms alsof ik alleen maar kan twijfelen deze dagen en niet een echte beslissing kan maken. Hopelijk heb ik morgen meer geluk.

Dag 30 Vrijdag 3 februari 2012 (0km)

De to-do lijstjes die we beide hebben zijn gister niet echt ingekort en na het ontbijt gaan we ieder maar weer aan de slag. Eindelijk krijg ik het een en ander gedaan, maar het zijn allemaal kleine dingen en geen grote beslissingen die ook nog op het lijstje staan. Het zijn rare dagen, waarbij we elk in onze eigen wereld zitten en bezig zijn met het vervolg, nadat we afscheid hebben genomen en elk onze eigen kant weer op zullen gaan. 's Avonds maak ik uiteindelijk 1 beslissing, ik ga morgen richting het noorden terug. Niet de zelfde weg, maar naar Surat Thani. Daarna zie ik wel weer verder.

pap en mam

hoi Jet, lees net je berichtje.
kiezen is niet altijd gemakkelijk, en weer je eigen weg kiezen als je een tijdje intensief bent opgetrokken met iemand is geen gemakkelijk iets.
we hoop dat je weer andere leuke fijne mensen treft op je reis: dat zal ongetwijfeld!
wij tellen hier de weken af, en straks de dagen: nog 2,5 week en dan stappen we in het vliegtuig.

tot dan!

liefs pap en mam

anne en harry

Lieve Jet, je maakt wat mee. Dat leuk klein plaatsje, waar je je zo goed voelde, is dat een optie om met je opuders naartoe te gaan? Hoe lang ga je nog met Chris reizen, en wanneer gaan jullie uit elkaar. Lijkt me wel gezellig geweest zo met elkaar op te trekken. Succes weer en dank voor je verhaal, want daar smul ik van. liefs anne en harry